Nyhet

Zara Larsson i krismöte med H&M

"Det är för jävligt om det är så att de använder sig av barnarbete."

För cirka en vecka sedan påbörjade superstjärnan Zara Larsson ett nytt samarbete med H&M, för en kommande klädkollektion.

– Jag är så glad över att meddela mitt samarbete med H&M! Ute i maj, håll er uppdaterade, skrev Zara i ett Instagram-inlägg där hon visade upp ett smakprov ur den klädkollektion hon tagit fram tillsammans med H&Ms designteam.

Kritiken började dock komma i kommentarsfälten, då H&M tidigare kopplats ihop med fabriker som uppges bedriva barnarbete, vilket fansen tyckte var något som då Larsson indirekt stöttade.


Zara berättade för Hänt att hon absolut tar kritiken på allvar och att hon ska diskutera saken närmare och har bokat in ett privat möte med H&M under onsdagen.

– Det är för jävligt om det är så att de använder sig av barnarbete, jag hoppas verkligen att de kommer att göra någonting åt det här på riktigt. Jag ska faktiskt träffa H&M imorgon och prata om det här för jag tycker att det är någonting som är viktigt för mig, säger hon till Hänt.

Zara Larsson berättar även att hon tog upp dessa frågor innan hon skrev under samarbetet som inleddes för ett halvår sedan.


– Det är så att H&M är ett sådant stort företag och de här små fabrikerna är det svårt att hålla koll på. Vi är medvetna nu om vad vi vill ha för arbetsförhållanden och att det ska vara miljövänligt och det ska vara jämställt, så jag hoppas verkligen att det kommer att göras något åt saken, fortsätter hon.

Joanna Morell, presskontakt för H&M, bekräftar till Dagens Media att ett möte med Zara Larsson har ägt rum:

– Vid samarbeten så arrangerar vi möten med den aktuella samarbetspartnern där vi får möjlighet att berätta hur H&M arbetar inom en mängd olika frågor och däribland även hållbarhetsfrågan. Ett första möte med Zara hölls redan i slutet av förra året och igår träffade vi henne en andra gång. Vi hade ett bra möte där hon fick ställa frågor som är viktiga för såväl henne som för oss. Hur samtalet såg ut i detalj stannar mellan oss och Zara. Vi avböjer därför till vidare kommentarer.


I oktober förra året samarbetade klädkedjan med en rad olika artister och designers inom kampanjen Ladylike, bland annat Little JinderNär illustratören Liv Strömqvist i ett Instagraminlägg lyfte ett avslöjande om att gravida och fackligt aktiva sparkats i fabriker som syr H&M-kläder i Kambodja, fick det Little Jinder att vända ryggen mot företaget.

– Jag får dålig smak i munnen av mig själv men det drygar ut kassan så man kan pyssla med i mitt fall musik när corporate pissföretag tar den enkla vägen och köper en för att man står för ngt eller har gjort ngt vilket i mitt fall blir ironiskt för att jag är 1 priviligerad tjej som inte står för H&Ms ideal "egentligen" men med glädje tar deras pengar, skrev Little Jinder bland annat i ett Instagraminlägg.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE