Nyhet

"Endast två vita män har rätt att prata om hiphop"

GAFFA.se – allt om musik

New York-rapparen Azealia Banks är känd för att säga vad hon tycker i tid och otid. Nu hugger hon på Post Malone efter att han uttalat sig om hiphop i polsk media under sin Europa-turné, rapporterar The Source.

Post Malone sa följande i den polska intervjun:

"Om du letar efter bra låttexter, om du vill gråta, om du vill reflektera över livet, lyssna inte på hiphop. Det finns fantastiska hiphoplåtar som handlar om livet, där de rappar om den äkta skiten, men just nu finns det inte många som verkligen pratar om det som är äkta.


LÄS OCKSÅ: Fokuserar på en av Sveriges största högtider i ny video

Detta togs inte emot väl av varken sociala medier i allmänhet eller Azealia banks i synnerhet. Instagramkontot Baller Alert uppmärksammade hennes ilska i en skärmdump:

"Varenda gång jag tror att jag verkligen gillar en vit rappare så gör de något konstigt", börjar hon. "De enda vita män som har någon rätt att uttala sig publikt om hiphopkulturen är Rick Rubin och Eminem. Vi behöver verkligen inte Macklemore eller Peter Rosenberg eller att nååågon av de där adderar något till samtalet. Lägg eran rap och gå vidare. Lol", skriver hon.


LÄS OCKSÅ: Sorgen efter vännens självmord blev ett album

Post Malone kände sig tvungen att be om ursäkt och förtydliga sina tankar. I filmen nedan, som han lade upp på sin Twitter, skyller han på alkoholen som serverades under intervjun.

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE