Nyhet

Popikonen inleder sin arenaturné i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Jeff Lynne och hans ELO (Electric Light Orchestra) återvänder till Europa för en 19 datum lång turné 2018. En turné som inleds i Sverige och Ericsson Globe 12 september. Biljetterna till konserten släpps fredagen den 17 november kl 9.00.

ELO har under sin karriär haft 26 (!) UK Top 40 hits. Lynne står med andra ord bakom ett flertal av de mest välkända låtar som släppts under de senaste 40 åren och bidragit till en försäljning på över 50 miljoner skivor världen över.

Artikeln fortsätter under videon.

Den storartade konserten från i somras på Wembley Stadium har förevigats med DVD:n Wembley Or Bust som släpps 17 november. Här ser vi Jeff och hans egendomliga musikensemble spela för en fullsatt arena med 60 000 i publiken.


Lynne anses också av många vara en av de största producenterna i musikhistorien. Han var medgrundare och medlem i The Travelling Wilburys tillsammans med Bob Dylan, Roy Orbison, George Harrison och Tom Petty. Han har även producerat och jobbat med storheter som The Beatles, Paul McCartney, Ringo Starr, Joe Walsh och allra senast Bryan Adams.


ANNONCE