Nyhet

Det här albumet ångrar Noel Gallagher allra mest

GAFFA.se – allt om musik

Noel Gallagher hymlar inte med att han tycker att Oasis-albumet Be Here Now från 1997 är en av hans sämre insatser. Det berättar gitarristen och låtskrivaren i en intervju med tidningen Q.

Albumet följde upp megasuccéerna Definately Maybe (1994) och (What’s The Story) Morning Glory? (1995) och fick hård kritik av både kritiker och fans när det gavs ut. I intervjun säger Gallagher bland annat att:

”I studion kändes det fantastiskt och lanseringsdagen var fantastisk. Det var först när jag kom ut på turnén som jag tänkte: ’It doesn’t fucking stand up’.”


LÄS OCKSÅ: LIVERECENSION: Vass turnépremiär – men det skaver på sina håll

Be Here Now var början på slutet för den succé som Oasis nådde i mitten av 90-talet. Vidare berättar Gallagher att albumet – som enligt musiktidningen NME skrevs på en semester som Gallagher spenderade med Kate Moss, Johnny Depp och Mick Jagger – inte var någon särskilt glad återträff när han arbetade med en återutgivning för några år sedan.

”Jag satt i studion en hel vecka, men låtarna grepp mig inte alls. Missförstå mig inte, jag signerar fortfarande många utgåvor av albumet åt fans varje år och folk brukar argumentera med mig om albumet på gatan, säga: ’Jag älskar det där albumet!’ Jag brukar svara: 'Min vän, det var jag som skrev den där jävla grejen. Jag vet hur mycket ansträngning jag lade i det, och det var inte särskilt mycket.’”

Gallagher och hans band The High Flying Birds släpper albumet Who Built The Moon? den 24 november. Tidigare denna månad gav lillebrorsan och Oasis före detta frontman Liam Gallagher ut sin solodebut As You Were, som tilldelades tre stjärnor i betyg av GAFFA:s recensent Janne Hallman, han skrev bland annat:


p>

”… den består av ett dussin habila låtar som oblygt hämtar 90 procent av inspirationen från Beatles. Tydligast är när han väver in låttitlar av Liverpool-kvartetten i sina texter, till exempel Helter Skelter i You Better Run och Tomorrow Never Knows i I’ve All I Need. Det ”nya” är att det är både blås och doakörer i flera spår, vilket är effektfullt och rätt snyggt. Men i övrigt är As You Were inget man ramlar baklänges av.”


Läs hela recensionen här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE