Nyhet

Indieveteranerna till Sverige för 2 spelningar

GAFFA.se – allt om musik

Belle And Sebastian var med att forma 90-talets starka indiescen och nu, åtta album in i karriären, är de fortfarande att räkna med. 
 
– Med löften om att ännu mer musik är på ingång kan vi nu meddela att Belle And Sebastian kommer till Sverige för två spelningar i vinter, hälsar bokarna Luger i ett pressmeddelande.
 
22 februari spelar bandet på Münchenbryggeriet i Stockholm, och 24 februari på Gothenburg Film Studios i Göteborg. Biljetterna till båda spelningarna släpps fredag 29 september klockan 10:00.
 
LÄS OCKSÅ: Bannlysta från Instagram efter singel

Gruppen bildades i skotska Glasgow 1996. Samma år släppte de två album – Tigermilk och If You’re Feeling Sinister – som båda har kult- och klassikerförklarats flera gånger om.
 
Att Belle And Sebastian hade ett fantastiskt 1996 råder det inga tvivel om, men man har inte heller legat på latsidan sedan dess. Ytterligare sex studioalbum har det blivit. Förra året meddelade gruppen att de åter var i inspelningssvängen.
 
Bandets senaste spelning på svensk mark var på Popaganda förra året, och snart blir det alltså ytterligare ett möte med Sverige.
 
ANNONCE