Nyhet

Världsstjärnan blir delägare i unikt svenskt skivbolag

GAFFA.se – allt om musik

Svenska startupen och mobila skivbolaget Amuse meddelar idag att världsstjärnan och entreprenören Will.i.am går in som medgrundare med en tidig investering. 

LÄS OCKSÅ: Ännu en musikpionjär har lämnat oss

Will.i.am, en av frontfigurerna i Black Eyed Peas, har lång bakgrund som såväl investerare och entreprenör som musiker och har bland annat sju Grammys i bagaget.


– Amuse är ett logiskt nästa steg för musikindustrin och ger entreprenörer inom musik, ”music-preneurs”, full kontroll över sin karriär som artist, säger Will.i.am i ett pressmeddelande och fortsätter:

– På plattformen har artisterna full kontroll över allt de publicerar samt full insikt i sina lyssnare, följare och fans. Det handlar om full transparens mellan alla inblandade. Amuse är skapat av artister för artister med all dagens teknik i bakgrunden, och det märks.

LÄS OCKSÅ: Lägger ner efter 3 år – tackar Kent


Teamet bakom Amuse är mycket glada att få med Will.i.am i ett så tidigt skede.

– Will.i.am ger oss en nivå av kreativitet, expertis och kontakter inom industrin som få andra kan erbjuda. Det är hög tid att musikbranschen kommer ikapp den mobila revolution som lyssnare redan anammat. Vi har ett perfekt tillfälle att verkligen förändra förutsättningarna för kommande artister och få ännu mer fantastisk musik att nå ut till den som vill lyssna, säger Diego Farias, CEO för Amuse, i samma pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Artistens nya roll: fotbollskommentator


Amuse erbjuder en helt kostnadsfri app som artister kan använda för att publicera musik på en rad digitala plattformar. GAFFA har alldeles nyligen ingått ett samarbete med bolaget. Vi kallar det GAFFA Stjärnskott, kolla in vem som blev månadens stjärnskott här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE