Nyhet

Malmöfestivalen presenterar dragplåster

GAFFA.se – allt om musik

Det är över fyra månader kvar till Malmöfestivalen, men redan nu avslöjas en av årets tyngsta bokningar.

Producenten och houseartisten Steve Angello, nyligen aktuell i det återförenade Swedish House Mafia, kommer att avsluta årets festival och omvandla Stortorget till en enda pulserande dansfest.

– Jag ser fram emot Malmöshowen väldigt mycket. Det är viktigt att framhäva det positiva i Malmö, en stad full av möjligheter och mångfald. Malmö ligger mig varmt om hjärtat och att få göra detta projekt där är viktigt för mig, säger Steve Angello i ett pressmeddelande.


Efter sina framgångar med Swedish House Mafia och som soloartist har Steve Angello blivit en av de största artisterna inom housegenren. I början av 2018 lanserade han För Vårt Sverige, ett välgörenhetsprojekt som vill verka för positiv förändring i samhället och som ska göra nedslag i några svenska städer under året. Konserten på Malmöfestivalen är en del i detta projekt och Steve Angello kommer att skänka hela gaget för spelningen till sociala initiativ som bedrivs i Malmö. Spelningen är dessutom den enda gratiskonserten som Steve Angello gör i Sverige under sommaren 2018.

– Det är en ära att Steve Angello är klar för Malmöfestivalen. Han kommer att ge Malmöborna och festivalbesökarna en kväll de sent ska glömma. Att han genom konserten också bidrar tillbaka till samhället och staden visar vilken stor artist han är, säger David Östberg, projektledare på Malmöfestivalen i ett pressmeddelande.

Med Swedish House Mafia har Steve Angello, Axwell (Axel Christofer Hedfors) och Sebastian Ingrosso gjort svensk housemusik världskänd. Gruppen erövrade topplistor och arenor med hits som Save The World, Miami 2 Ibiza och Don’t You Worry Child innan de splittrades 2013. Länge såg det ut som att trion var förpassad till musikhistorien. Men 25 mars i år återförenades gruppen i samband med att de avslutade musikfestivalen Ultra i Miami.


Malmöfestivalen äger rum den 10-17 augusti.

ANNONCE