Nyhet

Movits tillbaka med ny singel – hyllar en plats och en maträtt

GAFFA.se – allt om musik

Den eklektiska hiphopgruppen från Norrbotten, Movits, är tillbaka med ny musik. Nu i modern tappning, men med samma säregna sound och som alltid mot en fond av blåsinstrument och tunga beats.
 
Gumbo är namnet på en maträtt synonym med New Orleans och Movits nya singel med samma namn är en hyllning till platsen som bandet hämtat inspiration ifrån det senaste årtiondet.
 
– Sedan första gången i New Orleans har jag haft Gumbosmaken på tungan och nu var det fanimej dags att göra en låt om det. Tycker den luktar både New Orleans och Chicago-hiphop, lekfullt och till vissa delar allvarligt. Kanske den mest moderna låt vi släppt hittills, säger frontaren Johan Rensfeldt i ett pressmeddelande.
 
Artikeln fortsätter under låten.

Enligt ett pressmeddelande är Movits nu mitt uppe i skapandet av deras femte album. Gruppen består av bröderna Johan Rensfeldt och Anders Rensfeldt samt saxofonisten Joakim Nilsson. De släppte debutalbumet Äppelknyckarjazz 2008 och året därpå uppmärksammade det amerikanska TV-programmet The Colbert Report hiphopgruppen från Luleå. Det blev startskottet för en omfattande internationell karriär.
ANNONCE