Nyhet

Kapten Röd hotades efter sitt tröjval

GAFFA.se – allt om musik.

Björn Nilsson, eller Kapten Röd då, är inte någon särskilt idrottsintresserad person. Därför var det lite oväntat att han skulle dra på sig en fotbollströja under en spelning. Men det var precis vad som hände när han spelade på Malmöfestivalen, rapporterar GP. Valet föll på den himmelsblå tröjan, det vill säga Malmö FF:s – till publikens jubel. Efter spelningen har han dock fått motta en del sura kommentarer, näthat och hot från människor som inte tycker att en göteborgare ska stödja en "rivaliserande stads" lag. 

På sin Instagram har Kapten Röd nu förklarat varför han drog på sig tröjan.

"Jag tog fram tröjan under spelningen som en manifestation, till minne av dom många unga människor som förlorat livet i gatuvåld den senaste tiden i Malmö. Jag sa: 'för mig symboliserar Malmö att oavsett bakgrund och politisk åsikt så är alla stolta över att vara en del av Malmö. Det är min upplevelse av Malmö. Och jag ser tillbaka på tiden jag bodde i Malmö som en av de bästa perioderna i mitt liv.'"

I två inlägg på Instagram har han kommenterat det hela. Och vi vill bara tillägga: skärp till er idioter. Låt karln bära vilka kläder han vill.

 

Videoklipp påväg. #göteborg ❤️ #malmö

Ett inlägg delat av KAPTEN RÖD (@kap10rod)

 

ANNONCE