Nyhet

"Lil Zeppelin" flyttar Sverigekonsert

GAFFA.se – allt om musik

Trycket på biljetterna var enormt när arrangören Luger meddelade att Greta Van Fleet kommer till Sverige 4 november. Konserten sålde slut på bara en timme, vilket gjorde att Luger genast började titta på möjligheter för att fler skulle kunna få uppleva bandet. 

Nu meddelas det att konserten flyttas från Berns till Annexet som i sin tur innebär att fler biljetter släpps upp till försäljning. Redan köpta biljetter gäller fortfarande, och de nya biljetterna släpps onsdag 22 augusti klockan 09:00 via Luger.se.

LÄS OCKSÅ: SD-politiker delade vit makt-kopplad musik


Visst har vi alla hört om de band och artister som blir en internationell sensation över en natt, men i Greta van Fleets fall var det en barnlek. Debutsingeln toppade Billboard i fyra veckor, och debutalbumet From The Fires, bestående av två EP:s från samma år, sköt Michigan-bandet upp till en plats bland stjärnorna tillsammans med legendariska hårdrocksakter som Led Zeppelin och The Who. De har också fått smeknamnet Lil Zeppelin efter sina framgångar och sound.

– De fyra 20-åringarnas sound drar minnet till 70-talets guldålder, en elektrifierande tid då rocken dominerade radiokanalerna och ungdomarna ägde scenen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

MEST LÄST: Teenage Fanclub förlorar viktig medlem

Bröderna Kiszka och trummisen Danny Wagner började sin karriär genom att spela covers på barer i Michigan när de fortfarande var för unga att dricka. Publiken bestod främst av en äldre skara som delade bandets kärlek för de klassiska idolerna, vilket motiverade 20-åringarna att göra rocken relevant för ungdomar igen.


I år intog de en scen på Coachella och årets sommarturné består av slutsålda spelningar i arenor som fyller 2 000-3 000 personer. Du hittar också en lång intervju med bandet i GAFFAs kommande septembernummer.

BÄST JUST NU: Gamla britpop-veteraner att räkna med

ANNONCE