Nyhet

Rolling Stone-grundarens #MeToo-kommentarer väcker uppseende

GAFFA.se – allt om musik

I en ny intervju har Jann S. Wenner kallat #MeToo-kampanjen en "häxjakt". Många har reagerat på uttalandena från mediemogulen som tidigare anklagats för sexuella trakasserier av två anställda.

Intervjun som nyligen publicerades av Associated Press skulle handla om dokumentärserien om den inflytelserika musiktidningen Rolling Stone. Men intervjun har blivit mest uppmärksammad på grund av Wenners uttalanden om #MeToo-kampanjen.

Bland annat menar han att att det hela varit en "häxjakt" med en "frånvaro av rättfärdiga processer"

Wenner har anklagats för två fall av sexuella trakasserier av sina egna anställda, 1983 och 2005, enligt Variety. Även om han inte förnekar att "något hänt" mellan honom och de som anklagat honom, anser han att ingenting "olagligt, omoraliskt eller oetiskt" har inträffat i dessa situationer.

Flera har reagerat på uttalandena, bland annat journalisten Ben Ryan, som tidigare trätt fram med beskyllningar mot Rolling Stone-chefen.

Artikeln fortsätter under Twitter-inlägget.
 
På Twitter skriver Ryan: "Jan Wenner på Rolling Stone trakasserade mig sexuellt. Han säger att han inte har något att skämmas för. Jag håller inte med."

Även journalisten Anna Gaca på musiktidningen Spin är klart missnöjd med Wenners kommentarer. I en  artikel kallar hon 72-åringens uttalanden "häpnadsväckande förutsägbara" och tillägger att Wenner inte bara "blöder ekonomiskt" (Rolling Stone lades ut till försäljning förra hösten) utan även "blöder kulturellt kapital".

"Om #MeToo hade varit ett U2-album hade han kanske stöttat det", skriver hon avslutande.

Hon refererar så klart till kontroverserna kring avslöjandet att Wenner gick in och bestämde att hans favoritband U2:s album Songs Of Innocence skulle utses till årets bästa album av tidningen 2014. Ett album som resten av världen i bästa fall ansåg vara medelmåttigt. Wenner är även personlig vän med U2-frontaren Bono.
 
ANNONCE