Nyhet

Union Carbide Productions överraskade med spontangig

GAFFA.se – allt om musik

Sedan tidigare har vi rapporterat om att ett av Sveriges mest mytomspunna rockband är tillbaka för ett tillfälligt besök i samtiden. Ebbot Lundberg återförenades igår ikväll med sitt första band Union Carbide Productions. Förutom spelningen på Liseberg är de bokade för Gröna Lund 6 september. Men under natten som var blev det mer av rockvaran.

Igår kväll var The Magnettes bokade för Hoki Moki i Göteborg. Som en överraskning klev Union Carbide Productions upp efter huvudbandet och skapade en efterfest med kultig svensk garagerock.

Kolla in röjigt klipp från natten. (Artikeln fortsätter under videon)

 


MEST LÄST: Här är världshistoriens deppigaste hits


Union Carbide Productions debuterade 1987 med skivan In The Air Tonight. Bandet gjorde sig snabbt världskända för sin märkligt provokativa image, kaosartade framträdanden och energiskt drivna rock'n'roll. Ledda av sin karismatiske frontman Ebbot Lundberg.

Med en bakgrund i Göteborgs nyrika förorter byggde bandets medlemmar upp en image av vilsna och alienerat destruktiva yuppiekids på jakt efter kickar.

Bland deras fans kan Kurt Cobain, Sonic Youth och Pussy Galore nämnas.


LÄS OCKSÅ: Ghost visar upp nytt speciellt samarbete – och slår rekord i USA

När Union Carbide Productions splittrades 1993 gick dåvarande bandmedlemmarna Ebbot Lundberg, Ian Person och Björn Olsson vidare för att bilda The Soundtrack Of Our Lives. 2003 återförenades de för en spelning på Hultsfredsfestivalen.

Nu är bandet tillbaka lagom till 25-årsdagen av deras splittring samt deras första USA-besök 1988.


– Det kommer att handla om det vi gjorde på 80-talet, det vill säga de två första plattorna, plus att vi kommer, som ett litet 30-årsjubileum, att offentligt släppa livespelningen vi gjorde på CBGS i New York 1988 på vinyl och kanske även en ny singel, har Ebbot Lundberg sedan tidigare meddelat.

SENASTE: Svensk festival får en syster i Kanada

ANNONCE