Nyhet

Broder Daniel-dokumentär får premiär i Göteborg

GAFFA.se – allt om musik

Ett av Göteborgs mest ikoniska band får en helkväll tillägnad sig under Göteborg Film Festival 2019. Här kommer man att visa världspremiären av dokumentären I'll Be Gone, skapad av Amelia Trask och Sasha Hecht.

Dokumentären följer Henrik Berggren och flera andra nyckelpersoner från den turbulenta Broder Daniel-tiden.

– Vi kunde inte vara mer spända och ärade över att premiärvisa I’ll Be Gone på Göteborg Film Festival. Inte bara för att Broder Daniel är ett viktigt Göteborgsband, men hade det inte varit för fansen och supportrarna i Göteborg och hela Sverige som hållit bandets arv i liv under alla dessa år skulle filmen inte ha existerat, säger producenten Sasha Hecht i ett pressmeddelande.

I’ll Be Gone får premiär 29 januari på Draken i Göteborg. Därefter drar premiärfesten igång på Festivalarenan med Broder Daniel-hyllningar och liveframträdanden och det utlovas "ett mångsidigt tvärsnitt av några av Sveriges mest spännande musikakter från Broder Daniels 1990-tal fram till idag".


DJ för kvällen är filmskaparna Amelia Trask och Sasha Hecht – och inte minst Henrik Berggren själv. Under kvällen visas också en fotoutställning med bilder från filminspelningen tagna av fotografen Martin Norberg.

LÄS OCKSÅ: Den mansfria festivalen fälls för diskriminering

ANNONCE