Nyhet

Festivalen förbjuder potatisskalare – efter Liams kommentar

GAFFA.se – allt om musik

Wireless Festival i Manchester har förbjudit publiken att ta med sig potatisskalare. Detta efter att festivalen har överösts med frågor om huruvida man får ta med sig köksredskapet till Liam Gallaghers spelning.

Liam Gallagher har upprepade gånger kallat sin bror Noel Gallagher för "en potatis" och förra året uppmanade han publiken att skala potatis under en av sina konserter i London. Detta var en gliring till brorsan Noel, som hade med sig en person som spelade sax – alltså, en sax man klipper med – när han uppträdde på TV-showen Later… With Jools Holland med sitt band High Flying Birds.

LÄS OCKSÅ: Det börjar balla ur nu, Liam

Det var också en konsertbesökare som tog Liam på orden och dök upp med en potatisskalare (samt potatis) till konserten i London 7 november. Allt till den forne Oasis-sångarens stora nöje:

– Vi är överväldigade av hur många som frågat om de kan ta med sig potatisskalare till Liams konsert, säger festivalgrundaren Sacha Lord-Marchionne till Manchester Evening News.
– För de som undrar – svaret är definitivt nej!

Nyligen tillkännagav den danska festivalen NorthSide att Liam Gallagher är ett av årets huvudattraktioner. Inte heller där är potatisskalare välkomna.

– Alla typer av köksredskap är förbjudna, de kan vara vassa och användas som kastvapen, säger festivalens talesperson John Fogde. Han har säger också att de inte fått särskilt många förfrågningar om att ta med sig sådana:

– Bara en person har frågat på Twitter. Men den danska publiken är inte lika engagerad som den engelska i Gallagherbrödernas bråk. Potatisskämtet är större i England än här, här vill folk bara höra några bra låtar.

LÄS OCKSÅ: Lady Gaga ställer in Sverigekonserten

ANNONCE