Nyhet

Ny svensk festival bokar stora hyllade indieakter

GAFFA.se – allt om musik

6 juni är det dags för en helt ny musikfest i Göteborg. Då är det premiär för Garden – "en endagsfest med fantastisk musik, god mat och dryck samt skönt parkhäng i vackra Trädgårdsföreningen", hälsar arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande.

Och det är inga dåliga namn som bokats. På scen ser vi de två stora amerikanska indieakterna The National och Future Islands samt den svenska americanaduon Good Harvest

Biljetterna till premiären av Garden släpps via Eventim.se.

LÄS OCKSÅ: Stark kritik mot Eurovisionparodin


Publikens och kritikernas indieälsklingar The National, som nyligen vann en Grammy i kategorin Best Alternative Music Album för fjolårets album Sleep Well Beast, firar i år 19 år som band. 

– Ingen kan skapa hänförande svärta och dramatiska ljudbilder som The National, och när deras musik översätts till scenen skapar de en förtrollande rymd tillsammans med publiken, skriver arrangören i samma pressmeddelande.

Senast The National besökte Göteborg var 2014 och detta blir enligt FKP Scorpio den enda chansen att se bandet live i Sverige i sommar. Det samma gäller även Future Islands, som i höstas gjorde stor Göteborgssuccé med två utsålda kvällar på Pustervik.

LÄS OCKSÅ: Björn Ranelid i nytt oväntat musik-samarbete

Med skivan Singles gick Future Islands från att vara kultfavoriter till att bli syntpoppens omslagsfigurer. Deras suveräna framförande av Seasons (Waiting For You) hos David Letterman blev en omedelbar internetsuccé, och då 2014 skulle sammanfattas rankades singeln som årets låt av bland andra Pitchfork. Sedan dess har Future Islands etablerat sig som ett av världens bästa liveband.


Förra året släpptes den efterlängtade uppföljaren The Far Fields, och i höstas gjorde Future Islands tre utsålda spelningar i Sverige.

LÄS OCKSÅ: Se Robyn överraska fansen med ny musik

Dessutom ansluter den hyllade, svenska americanaduon Good Harvest till årets alternativa nationaldagsfirande i Trädgårdsföreningen.

– Good Harvests fantastiska mix av Simon & Garfunkels samspel, Nick Drakes harmonier och Gillian Welchs berättarstil har gett lyssnare runt om i världen en ny musikalisk bästis, som FKP Scorpio sammanfattar det.


MEST LÄST: Kiss-ikonen vänder helt i livslång ståndpunkt

För festivalen Garden har inspiration hämtats från bland annat British Summer Time i Hyde Park, där grym musik blandas med skönt häng i en avslappnande parkmiljö.

– Garden ska vara mer än bara en konsertdag. Det ska vara en musikfest, där du som gäst kommer till ett dukat bord och bara kan njuta. I år blev det fokus på indierock, men Garden som koncept ska vara dynamiskt och kan anta många skepnader, säger Rickard Nilsson på FKP Scorpio.

LÄS OCKSÅ: Garden-festivalen knyter ihop säcken med hyllad akt


ANNONCE