Nyhet

Yran presenterar publikfavoriter

GAFFA.se – allt om musiik

Magnus Carlson och Sarah Klang är klara för Yran. Dessutom blir det drömsk prärierock med Slowgold och blues/psykedelia/rock med Blues Pills.

LÄS OCKSÅ: Vann för Årets Rock – slängdes ut från galan

– Magnus Carlson lämnar kompanjonerna i Weeping Willows hemma och kommer till Yran med ett åtta personer stort soulband bestående av några av Magnus absoluta favoritmusiker, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Sarah Klang är en av landets mest efterfrågade nya artister, trots att hon ännu inte släppt sitt debutalbum. Hon gjorde ett uppmärksammat TV-framträdande inför 2,4 miljoner tittare i På Spåret. "Därefter började det ryka i telefonen", har hon sagt i en intervju i Aftonbladet. GAFFA har sedan tidigare uppmärksammat henne med en intervju och hon spelade i vår GAFFA-vagn under förra årets Way Out West. Hon är även nominerad i GAFFA-Priset i kategoring Årets Genombrott.


GAFFA-PRISET 2018: Se Graveyard, Slowgold, Rein, Rome Is Not A Town och Muhammed Faal live

Amanda ”Slowgold” Werne spelade på Yran 2016. I dagarna är hon aktuell med nya albumet Mörkare, det andra inom ett år från den extremt produktiva artisten. Hon kör även live när GAFFA-Priset blir en gala i Norrköping nu i helgen.

Svensk-amerikansk-franska (!) kvartetten Blues Pills frontas av sångerskan Elin Larsson, med rötter i Östersund. Deras musik, en blandning av soul, blues, psykedelia och rock har fört dem till de stora festivalerna runt om i Europa, som Hellfest, Rock Am Ring och Rock Im Park.

Datum för Storsjöyran är 27-28 juli. Klara artister sedan tidigare är Ziggy Marley (JAM), Zara Larsson och Wolfmother (AUS).


LÄS OCKSÅ: AC/DC fortsätter med rockgigant vid micken

ANNONCE