Nyhet

Ny biografi om kultförklarat svenskt punkband

GAFFA.se – allt om musik

2 augusti skulle Freddie Wadling ha fyllt 67 år. Nu blev det inte så men istället släpps samma datum boken Skuggorna Kommer – en biografi om Freddie Wadlings första punkband Cortex.
 
Cortex historia kantades av ständiga medlemsbyten, en oregelbunden skivutgivning och dramaturgi som går helt emot den konventionella. Ändå, kanske tack vare det, blev de tidigt kultförklarade och var ett av den svenska punk- och postpunkscenens mest mytomspunna och inflytelserika band. Mycket tack vare dess karismatiska frontfigur Freddie Wadling. Men Cortex var också mer än Freddie Wadling, som Dennis Lyxzén skriver i förordet.
 
– Skuggorna Kommer är en rockbiografi om Cortex brokiga historia – från Liket Lever, via de ständiga medlemsbytena, de klassisk albumen och singlarna, basisten Peter Ivarss tragiska självmord samt uppbrottet och den inställda återföreningen på Gothenburg Film Studios, hälsar författaren Linus Kuhlin i ett pressmeddelande.
 
Linus Kuhlin har tidigare skrivit för gatutidningen Faktum, musikmagasinet Hymn, förordet till Vånna Ingets fotobok Regnbågar Och Krockade Bilar samt omslagstexten till återutgivningen av Cortex debutalbum Spinal Injuries.
ANNONCE