Nyhet

Oklarheter runt Way Out West-bokning

GAFFA.se – allt om musik

I slutet på mars presenterade Way Out West en rad nya bokningar, däribland WizKid. En av Nigerias största och populäraste artister som samarbetat med bland andra Drake, Tyga och Skepta.

Lördagen den 11 augusti är WizKid bokad till Slottskogen. Men nu har det uppkommit lite oklarheter om han verkligen kommer dyka upp.

LÄS OCKSÅ: ’American Idiot’ klättrar på topplistorna inför Trumps besök


På Way Out Wests Facebook-sida postade en användare förra veckan en bild från WizKids Instagram där han meddelar att han spelar på One Africa Music Fest i New York – samma dag som den planerade spelningen på Way Out West, tillsammans med texten ”Kan någon förklara för mig hur Wizkid kommer kunna vara i New York och Göteborg samtidigt? Eller varför WOW inte gått ut med att det är inställt?”

Artikeln fortsätter under bilden.

 

One Africa NY


Ett inlägg delat av Wizkid (@wizkidayo)

LÄS OCKSÅ: De ersätter Bullet For My Valentine på Borgholm Brinner


Nu har Way Out West svarat på inlägget: "Vi har sett bilden och vi är både bekymrade och överraskade att artisten verkat ha bokat på en ny spelning, på en annan kontinent, samma dag som han bekräftat på Way Out West för länge sedan. Vi håller på utreda om det finns någon lösning på detta. Så snart vi vet mer kommer vi att meddela det."

Så i nuläget återstår att se om det blir Göteborg och Way Out West, eller New York för WizKid den 11 augusti.

LÄS OCKSÅ: Ett poplöfte utöver det vanliga


WizKid, eller Ayodeji Ibrahim Balogun som han egentligen heter började sin musikkarriär redan som elvaåring och har uppträtt under artistnamnet Lil Prinz samt med bandet Glorious Five. 2011 släppte han sitt debutalbum som WizKid, Superstar. Redan tidigt i karriärer belönades han med British MOBO Award for Best African Act samt BET Award for Best International Act Africa. WizKid beskrivs som i mångt och mycket affischnamnet för de senaste årens popularisering i USA och Europa av den ständigt växande och utveckligsvänliga afrobeat-scenen. 2016 kom hans riktiga internationella genomslag när han gästade Drake på hiten One Dance. Förra året släpptes han senaste album Sounds From The Other Side.

ANNONCE