Nyhet

Liseberg presenterar stor avslutning

GAFFA.se – allt om musik

Liseberg avslutar sommaren med en helkväll av svenska akter på Stora Scenen. Petter, Norlie & KKV och Tjuvjakt gör alla var sitt framträdande under kvällen och väntas vända Liseberg upp och ner. Kvällen innan spelar Kapten Röd och det blir alltså en finalhelg av Live på Liseberg fylld av svensk välkänd musik.
 
 
Hiphoplegendaren Petter har under sin långa karriär blivit en självklar del av Sveriges hiphopscen och musikkarta. Efter att ha debuterat 1998 stoltserar Petter med tio album, otaliga hits och har uppnått en sann folkkär status. Idag är Petter närmast aktuell med senaste albumet Lev Nu som bland annat innehåller hitten Lev Nu Dö Sengästad och medproducerad av Grammisnominerade duon Vargas & Lagola (Salem Al Fakir och Vincent Pontare).
 
Norlie & KKV består av Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag. Duons senaste succésingel, Mer För Varandragick rakt in som listetta när den släpptes tidigare i år. 2013 vann de pris som Årets nykomling på P3 Guld och samma år släpptes debutalbumet Snart, som innehåller de framgångsrika låtarna Tröjan Du Hatar och Där Jag Hänger Min Hatt. Duons första spelning på Liseberg lovar en energisk dansafton med hit på hit.
 

Efter ett framgångsspäckat 2017 med allt från vinst i GAFFA-prisets kategori Årets Genombrott till flerfaldiga nomineringar i både Grammis och P3 Guld, kommer nu Tjuvjakt återigen till Liseberg. Tjuvjakts hiphop karakteriseras av charm, påhittighet och en livsbejakande mentalitet: en vilja att vara konstruktiv och uppmuntra det som är bra, snarare än dissa det som är dåligt. När de 2017 släppte sin låt Tårarna I Halsen var succén ett faktum.
 
Årets avslutning av Live på Liseberg på Stora Scenen blir en storslagen helg fylld av svensk musik. Fredagen 14 september intar Kapten Röd Stora Scenen med sin energiska livereggae. Och på lördagen, 15 september blir det alltså en helkväll med tre svenska akter.
 
ANNONCE