Nyhet

Se Tom Morello bjuda upp svenskt fan att spela Rage Against The Machine-klassiker

GAFFA.se – allt om musik

Supergruppen Prophets Of Rage visade upp sig på Gröna Lunds scen i tisdags, men bara några dagar innan spelningen opererades bandmedlemmen Tom Morello för en handfraktur. Detta hindrade dock inte Rage Against The Machine-gitarristen för att ge konsert på svensk mark. 

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Musikens svar på det gyllene snittet

Men innan bandet skulle riva av RATM-låten Bulls On Parade bad Tom Morello publiken om hjälp. Han behövde en som kunde lira klassikern på gitarr och som av en händelse stod en person längst fram vid staketet redo att hoppa in. Lite av en mini-Tom Morello som gladeligen tog sig upp på scen – och vilken show han bjöd på!

Mike Svensson heter han och i klippet nedan har han tagit över Tom Morellos gitarr och snurrar friskt på scen. Ett storslaget inhopp!

SENASTE: The Kinks återförenas

Artikeln fortsätter under videon.

Så vaknade Prophets Of Rage

Efter tumultet som det amerikanska valresultatet skapade, fann sex artister från relativt skilda genrer en gemensam kamp. De kom att kalla sig Prophets Of Rage och består av nyss nämnda Tom Morello, Tim Commerford och Brad Wilk från Rage Against The Machine, Chuck D och DJ Lord från Public Enemy och B-Real från Cypress Hill.

LÄS OCKSÅ: Världsstjärnans merch dras in – påminner om nazistsymbol

Genom en blandning av Rage Against The Machines signifikanta riff, Public Enemys kraft och Cypress Hills lekfulla energi, skapade bandet deras första LP Prophets of Rage som släpptes i september i år. Och imorgon väntas så en spelning på svensk mark. Den här gången med en något mer cyborg-aktig Tom Morello på gitarr.

LÄS OCKSÅ: Dave Grohl konfronterad efter kritiken mot Carpool Karaoke

ANNONCE