Nyhet

Artist utslängd från Liseberg

GAFFA.se - allt om musik

Den 16-åriga artisten Agnes Arrhult uppträdde under söndagen på Liseberg tillsammans med sin syster Ava, och YouTube-profilen Joakim Lundell. Men efter spelningen blev besöket på nöjesparken inte långvarigt. När hon skrev autografer och tog bilder med sina fans kom två vakter fram och bad henne ta på sig mer kläder – eller lämna området. Då hon vägrade blev hon eskorterad ut ur Liseberg. Det skriver Expressen.

– Det var obehagligt och man känner verkligen att man blir sexualiserad, säger hon.

MEST LÄST: Marilyn Manson avslöjar äcklig hemlighet


Efter händelsen publicerade hon ett inlägg på Instagram där hon berättade om vad som hänt och visade upp den klädsel hon hade haft på sig. Kommentarer har sedan följt där flera tjejer berättar om liknande händelser, och menar att de ofta sett män med bar överkropp som inte blivit tvungna att ta på sig.

Artikeln fortsätter under bilden.

 

Okej... tycker ni att vad jag har på mig här är provocerande eller ”naket”?? För de tycker tydligen Lisebergs personal som slängde ut oss då dom tyckte jag var FÖR NAKEN FÖR LISEBERG..


A post shared by ARRHULT (@arrhult) on

Julia Vasilis, informationschef på Liseberg berättar att det är ett krav för alla att ha minst ett linne på sig inom Lisebergs område.


– Vi skiljer inte på män och kvinnor. Samma gäller artister, de måste förhålla sig till reglerna precis som andra. Det är en regel som har funnits länge och det har inte varit några diskussioner om att ändra den, säger hon till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Festival ställer in efter två dödsfall

ANNONCE