Nyhet

Lyssna på Gyllene Tiders och Linnea Henrikssons VM-låt

GAFFA.se – allt om musik

Gyllene Tider har återförenats för att göra den svenska VM-låten till sommarens fotbollsäventyr i Ryssland. Bäst När Det Gäller är gjord tillsammans med Linnea Henriksson. En riktig Halmstadskaramell med andra ord.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle till SvFF:s hemsida.

MEST LÄST: Mikael Fässberg är död


Gyllene Tider har inte spelat tillsammans sedan de återförenades för en turné år 2013, en turné där även Linnea Henriksson medverkade. Nu möts dessa popstoltheter från Halmstad på nytt för att tillsammans med förbundskapten Janne Andersson – även han från Halmstad – hjälpa laget till stora framgångar.

Med låtar som Flickorna På TV2När Vi Två Blir En och Sommartider har Gyllene Tider blivit ett av Sveriges mest folkkära band genom alla tider. Bandets rekordpopulära och riksomfattande turnéer Återtåget ’96!GT25 2004 och GTLive 2013 sammanförde hundratusentals människor.

LÄS OCKSÅ: Festival ställer in – trots stjärnspäckad line-up


Med årets officiella VM-låt är förhoppningen att tillsammans med fotbollslandslaget göra sommaren 2018 till en lika oförglömlig upplevelse.

Bäst När Det Gäller släpps idag digitalt via Cosmos Music. Den släpps även på sjutums- och tolvtumsvinyl 1 juni, lagom till Sveriges VM-rep mot Danmark.


LÄS OCKSÅ: Ulf Lundell tycker att det finns för många Lundell

ANNONCE