Nyhet

Bruce Dickinson är för Brexit och Ozzy Osbourne förstår ingenting

GAFFA.se – allt om musik

Det är en kluven politisk stämning i Europa för tillfället. I den omtalade folkomröstningen från 2016 i Storbritannien, röstade 52 procent för att lämna Europeiska Unionen, i vad som kallas Brexit. Åsikterna har flödat och oerhört många som från början röstade ja till Brexit säger sig blivit vilseledda och begär ett omval, något som premiärministern och partiledaren för det Konservativa partiet, Theresa May ännu inte gått med på.

I dessa tider har många brittiska musiker uttryckt sin åsikt om Brexit, en av dessa är engelsmannen Bruce Dickinson från Iron Maiden som röstade ja till Brexit. 

– En intressant grej med Brexit är att jag är en av dem som röstade för det. Jag är ganska avslappnat inställd till idén. Det är mycket nonsens och skrämselhistorier som hittas på från ... båda sidor, faktiskt, vilket jag tycker är ganska omoget. Jag tror att det till slut kommer låta oss att bli mer flexibla, och jag tror att folket i Europa kommer dra fördel av det, säger Dickinson i en intervju med franska L’Obs.

LÄS OCKSÅ: "Brexit hotar musikindustrin" – brittiska stjärnor i upprop

Han fortsätter:

– Just nu gör EU uppenbarligen inte ett särskilt bra jobb med att tillfredsställa Europas demokratier. Många – inte bara Brexit, utan alla möjliga håll, oavsett om det är italienarna, grekerna, ungrarna eller katalanerna, eller vilka det än är – har alla stora populistiska rörelser. Det är på grund av deras behov, deras demokratiska behov, de uppmärksammas inte i Bryssel. De som borde uppmärksamma deras behov är de demokratiskt valda ledarna.

Den brittiska Black Sabbath-sångaren Ozzy Osbourne (numera bosatt i L.A) verkar dock lite mer förvirrad i frågan. I en intervju med The Big Issue säger han:

– Folk fortsätter prata på med mig om det – är det en stor grej därborta (England)? Vad kommer hända med det? Röstar folk för att stanna eller lämna, vad händer? Jag läser inte nyhetstidningar och jag pratar inte politik för jag vet inte riktigt. Jag förstår inte riktigt Brexit.

Några av de musiker som tidigare öppet gjort motstånd mot Brexit är Ed SheeranBob Geldof och Rita Ora

LÄS OCKSÅ: Ozzy Osbourne: "Jag hade kunnat vara död"  

ANNONCE