Nyhet

Morrissey stoppar konsert efter fans stormat scenen

GAFFA.se – allt om musik

Morrissey avbröt sin konsert på Copley Symphony Hall i San Diego i helgen, efter att flera fans stormat scenen.

Det var när den brittiske musikern framförde låten Everyday Is Like Sunday som ett fan tog sig förbi vakterna på scenen och nådde fram till Morrissey, som nästan puttandes omkull av det ivriga fanet.

Vakterna fick dock snabbt tag i fanet och förde bort hen, medan en annan säkerhetsvakt eskorterade Morrissey av scenen, och Morrissey kom aldrig tillbaks ut på scenen.

Morrisseys manager offentliggjorde ett statment på Facebook där han säger att ingen kom till skada – flera nyhetsmedier har påstått att den tidigare The Smiths-sångaren blev ”överfallen” och slagen av fanet.

LÄS OCKSÅ: Så Mycket Bättre-stjärnan ger sig ut på turné

Artikeln fortsätter under FB-inlägget.

LÄS OCKSÅ: Little Jinder lanserar turné-podcast

”Det var ingen som försökte slå M igår kväll. Morrisseys fans är inte elaka. Fansen gjorde vad de gjort i 30 år. Att göra allt de kan för att komma upp på scenen och röra eller krama honom”, skriver Morrisseys manager Peter Katkis, och fortsätter: ”Fanet i fråga var absolut mer aggressiv än de flesta, så säkerhetsvakterna var tvungna att göra sitt jobb och avlägsna fanet. Det var det enda som hände. Ingen kom till skada, och ingen blev arresterad.”

Den 59-årige musikern tvingades ställa in sin Europaturné i somras på grund av ”logistiska omständigheter”. Turnén skulle tagit den legendariske musikern till Dalhalla, men så blev det alltså inte.

Kolla in ett klipp från fan-incidenten här:

LÄS OCKSÅ: Se klassiska skivomslag – med en tvist

ANNONCE