Nyhet

Nödlösningen i Så Mycket Bättre

GAFFA.se – allt om musik

Programsuccén Så Mycket Bättre på TV4 är inne på sin nionde säsong. I lördags var det dags för dansbandskungen Christer Sjögrens dag, och den bjöd på flera överraskningar.

För första gången i programmets historia gick TV-tittarna miste om ett live-framträdande. Det var rapparen Ulises Infante Azocar, känd under artistnamnet Stor, som istället spelade upp en inspelad version. Stor har tolkat Vikingarnas låt Veronica från albumet Kramgoa Låtar 7 och valde i programmet att spela upp sin version i en cabriolet.

“Jag vet att du gillar bilar så jag hämtade hit den här. Det bästa jag vet är att lyssna på musik i bilen”, säger Stor.

LÄS OCKSÅ: Så Mycket Bättre-stjärnan ger sig ut på turné 

Stor gör en modern version av låten där han istället för att rappa valt att sjunga. Artisten spelar upp låten men stänger sedan av halvvägs, något som tittarna inte får reda på varför.

– Stor hade en kreativ idé kring den här låten, som aldrig hann bli färdig. Det körde ihop sig på slutet, därav löste vi det på den här vägen. Jag tycker det blev en snygg lösning ändå, det var väldigt kul med de två i bilen, säger Martin Nygren, exekutiv producent, till Expressen.

LÄS OCKSÅ: The Smashing Pumpkins till Sverige

Martin Nygren meddelar vidare att rapparen haft stora krav på sig själv men att låten nu är färdig. I ett SMS till Aftonbladet skrev Stor att han hade tänkt presentera låten genom en kortfilm.

”Skulle egentligen överraska Christer med kortfilmen 'Veronica' baserad på hans originallåt och min tolkning, men jag tog vatten över huvudet och jag hann inte klart”, skrev han.

När bilturen var över bjöd artisten Linnea Henriksson på programmets andra överraskning. Hon valde nämligen att framföra sitt uppträdande i en kyrka istället för det vanliga middagsbordet. Linnea Henriksson lyckades med sin version av Den Stora Dagen röra Christer Sjögren till tårar kyrkan.

"Jag lägger mig platt, vilken version. Det värsta är att jag börjar gråta nu", säger Christer Sjögren i Så Mycket Bättre och kramar om sin kollega.

LÄS OCKSÅ: Avslöjat: Världsartist klar för Melodifestivalen

ANNONCE