Nyhet

Så räddade en cigarett Lemmy från att inte amputera sina tår

GAFFA.se – allt om musik

28 december har det redan gått tre år sedan Lemmy Kilmister från Motörhead gick bort i hjärtsvikt, men ingen har glömt hans rockstjärne-anda.

Lemmy led av av diabetes och var nära att behöva operera sina fötter till följd av sjukdomen. I en intervju med Landry Audio berättar Scott Ian från Anthrax om hur Lemmys attityd räddade hans tår.

LÄS OCKSÅ: Jonas Sjöstedt driver med Ulf Kristersson – delar stagedive-klipp


“Han förlorade bokstavligen nästan några tår när han höll på att lista ut diabetesen och allt det, några av hans tår blev svarta från dålig cirkulation och allt sånt. När han ska genomföra operationen sitter han på ett (läkar)kontor och röker en cigarett. Och någon säger till honom, ‘Du får inte röka här inne. Är du galen? Du kan inte röka på det här kontoret.’ Och han säger ‘Om jag ska förlora en tå så kommer jag röka en jävla cigarett…’”

Ian fortsätter:

“För att göra en lång historia kort sa de, ‘Du kan inte röka här inne. Och han svarade ‘då kommer jag inte vara kvar här’. Och han gick därifrån. Det slutade med att han träffade en annan läkare, och de sa till honom: ‘Du behöver bara ändra detta eller detta i din kost, så kommer dina fötter bli bra.’ Och han ändrade sin kost och han behövde inte amputera sina tår. Så en cigg räddade honom bokstavligen från att amputera en kroppsdel."


LÄS OCKSÅ: Svenskt företag tvingas betala världskänd dörrvakt 450 000 kronor 

Lyssna på hela intervjun här: 


ANNONCE