Nyhet

"Stjäl inte – inte från kvinnor eller någon annan"

GAFFA.se – allt om musik

I söndags hade Kanye Wests och Kid Cudis projekt Kids See Ghosts livepremiär på festivalen Camp Flog Gnaw Carnival i Los Angeles. På konserten rappade de från en glasbox hängades i luften. Detta har upprört artisten Lorde, skriver Rolling Stone. Hon menar att de stulit scenografin från hennes show på Coachella förra året, där hennes dansare uppträdde i en liknande glasbox.

På sin Instagram-story visar Lorde bilder från de två uppträdanden och skriver:

“Jag är stolt över det arbete jag gör och det är smickrande när andra artister känner sig inspirerade, så mycket att de vill pröva att göra det själva. Men stjäl inte – inte från kvinnor eller någon annan – inte 2018 eller någonsin.”

LÄS OCKSÅ: Spice Girls med oväntat politisk budskap

Rolling Stone påpekar dock att Lordes scenografi är skapad i samarbete med Es Devlin, som har samarbetat med Kanye West i många år. De menar också att andra artister har uppträtt i glasboxar de senaste åren. Justin Bieber gjorde det till exempel på sin turné 2016 och A$AP Rocky har gjort det som en del av en konstutställning på Sothebys-auktionshuset i New York. Även Kendrick Lamar uppträde i en glasbox på årets Brit Awards. Så kanske ska man inte kasta sten om man själv uppträder i ett glashus.

LÄS OCKSÅ: Svenskt företag tvingas betala världskänd dörrvakt 450 000 kr

Se skärmdumpar av Lordes instagram story från fan-twitter-kontot LordeDaily här: 

 

ANNONCE