Nyhet

The Weeknd stäms för Starboy

GAFFA.se – allt om musik

The Weeknd har dragit på sig ytterligare en stämning meddelar TMZ. Denna gång för sin seriekaraktär Starboy i samarbete med Marvel Comics. Det är serietecknaren Talasazan som påstår sig haft idén om en superhjälte-värld med R&B- och rapstjärnor redan 2014 och stämmer nu den kanadensiske artisten för varumärkesintrång.

I Eymun Talasazans serie om R&B- och rapstjärne-superhjältar var en av dessa just The Weeknds alter-ego Starboy. Talasazan hade presenterat konceptet för The Weeknds folk 2017, efter att de kommit ut med albumet och megahitten Starboy. Talasazan ansökte om patent för varumärket & superhjältefiguren fastän det inte blev något samarbete. Sångaren lämnade in en motsättning till ansökan. 

LÄS OCKSÅ: Stäms för plagiat – jämför låtarna här


Talasazan säger att han började arbeta med sitt Starboyuniversum 2016 tillsammans med nyligen bortgångne Stan Lee. The Weeknds version kom tidigare i år i samarbete med Marvel och Talasazan hävdar att den är näst intill identisk med vad han tidigare presenterat. Serietecknaren vill nu att alla exemplar av serietidningen ska återkallas, konfiskeras och förstöras.

– Fallet är inte en fråga om vem som först kom på eller använde namnet Starboy. Det ska avgöra om en artist automatiskt, utan att ansöka om rättigheter, har lov att använda ett varumärke – i det här fallet namnet Starboy – även på områden som inte har något att göra med album, låttitlar, musik eller låttexter, säger Talasazans juridiska ombud, Kirk Schenk, till TMZ.

LÄS OCKSÅ: Sweden Rock presenterar storheter 


Lyssna på Starboy av The Weeknd och Daft Punk här: 

ANNONCE