Nyhet

Återvänder med sitt hyllade koncept – och släpper livealbum

GAFFA.se – allt om musik

Efter en vår med sex utsålda föreställningar på Orionteatern i Stockholm och en hyllad höstturné med stopp i Oslo, Göteborg och Malmö är 1900 tillbaka för en ny serie audiovisuella konserter. I samband med detta släpps även ett livealbum som spelats in under årets turné.

1900 är Christian Gabels (Bob Hund, Thåström) soloprojekt, där han med hjälp av gammalmodig inspelningsutrustning och ett oslagbart sinne för minimalistiska melodier återbesöker och omarbetar det föregående seklet i brusiga ljudkollage.

LÄS OCKSÅ: Manowar-gitarristen gripen för barnpornografi


Under 1900s audiovisuella konserter backas Gabel upp av ett liveband bestående av Lisa Nordström, Andreas Söderström, Frida Johansson, Per Eklund och Pelle Ossler. Föreställningen är skapad tillsammans med scenograf Mats Sahlström och videokonstnär Linus Johansson.

”Efter konserten blir jag kvar i stolen med en konstig, Twin Peaks-aktig, känsla i hela kroppen - jag känner mig både upprymd och förvirrad, vad var det som just hände? Och kan man verkligen rysa av välbehag och förundran i 90 minuter? Jo, det kan man tydligen”, skrev GAFFAs recensent Janne Hallman om en av vårens föreställningar, och gav den högsta betyg.

LÄS OCKSÅ: Tar sin spektakulära show till Sverige


Konserterna kommer återigen äga rum på Orionteatern i Stockholm med start den 5 januari.

05/01 Stockholm, Orionteatern

06/01 Stockholm, Orionteatern


07/01 Stockholm, Orionteatern

11/01 Stockholm, Orionteatern

12/01 Stockholm, Orionteatern


13/01 Stockholm, Orionteatern

LÄS OCKSÅ: Allt pekade åt att det skulle gå åt helvete 

ANNONCE