Nyhet

GUIDE: Här är oktober månads konsertmåsten

GAFFA.se – allt om musik

Oktober är här och livescenen sprudlar! Kolla in våra rekommendationer och börja planera.

Desiigner

Under vintern 2015/2016 började en låt spridas som en löpeld på nätet – Panda från Brooklyn-rapparen Desiigner. En låt som osannolikt tog sig hela vägen upp till toppen av Billboard-listan och som krattade manegen för hans efterföljande släpp. Senaste EP:n kom i våras och nu gästar han Sverige för första gången.


2/10 – Stockholm, Debaser Strand.

Brian Jonestown Massacre

Få band är så mytomspunna – utan att liksom egentligen vara särskilt top of mind på folk. Med dokumentären Dig odödliggjordes gruppen med Anton Newcombe i spetsen och sedan dess har karriären bara fortsatt. Allt annat än spikrakt då såklart. De visade upp sig på svensk mark under WOW, nu gör de det igen.


3/10 – Malmö, KB.

4/10 – Stockholm, Debaser strand.

Beach House


Drömpoppens drömpopband är äntligen tillbaka i Sverige. Baltimore-duon släppte i maj sitt senaste alster 7, som också är det sjunde i ordningen, ett album som vår recensent kallade för ”en skara fantastiskt blomstrande hymner”.  Det verkar inte direkt som att Alex och Victoria blivit sämre med åren.

4/10 – Lund, Mejeriet.

5/10 – Göteborg, Trädgårn.


8/10 – Stockholm, Münchenbryggeriet.

Seinabo Sey

Rösten! Denna magiska artist med den underbaraste av röster ska nu fylla hela Globen alldeles ensam. Eller ja, med band då såklart och med Fricky som förband. Men det är hennes namn på affischen och hon har förtjänat det. Nu är det bara det där sista kvar, själva framträdandet alltså. De lär gå fint!


5/10 – Stockholm, Globen.

Grant

Ett av Sveriges stora pophopp har rönt stora framgångar med singlar som Wicked och Waterline – och tilldelades fyra stjärnor för debutplattan In Bloom i somras. Efter att ha visat upp sig i såväl diverse TV-program som på festivaler under sommaren är det dags för en första, rejälare, Sverigeturné.

6/10 – Halmstad, Kajskjulet.


12/10 – Lund, Mejeriet.

13/10 – Göteborg, Oceanen.

19/10 – Örnsköldsvik, Sliperiet.


25/10 – Norrköping, Munken.

26/10 – Stockholm, Debaser Strand.

Jon Hopkins


Här borde det räcka med tre utropstecken, att liksom helt sonika bara skriva ut “!!!” för alla borde vara lika peppade som vi är. Men okej, så här då: Jon Hopkins har gjort ett av årets absolut bästa album. Tveklöst. Förra året fick han WOW-Dungen att gunga, nu kommer han göra något ännu häftigare.

11/10 – Stockholm, Nobelberget.

Luke Elliot


Jag har inte riktigt fattar hur det kommit sig att den skönsjungande Princeton-singer-songwritern har kommit att slå igenom stort i Norge. Men ja, så är ju fallet. Och vi svenskar ska väl förfasiken inte vara efter norrmännen? Så nu tar vi tag i det här, går och kikar för att sen bestämma om hajpen är rimlig.

11/10 – Stockholm, Nalen.

12/10 – Göteborg, Pustervik.


13/10 – Malmö, Folk å rock.

Watain

Vad passar bättre när höstmörkret börjar tränga sig på än ett par rediga skopor av rejält becksvart mangel? Precis vår åsikt. Sån tur då att de svenska mörkermästarna i Watain har fått för sig att göra hela fyra Sverigegig i oktober. Det lär väl som vanligt inte vara något för den äckelmagade.


12/10 – Karlstad, Nöjesfabriken

13/10 – Huskvarna, Folkets park.

19/10 – Malmö, KB.


20/10 – Göteborg, Trädgårn.

Kurt Vile & The Violators

I woke up this morning didn’t reconize the man in the mirror, then I laughed and said: va fan, det är ju jag din dummer och nu är det banne mig dags att köpa biljett till någon av Kurt Viles spelningar i Sverige för annars kanske jag inte kommer in och det vore ju bara gördumt! Köp, köp, köp!


13/10 – Göteborg, Pustervik.

15/10 – Stockholm, Berns.

Phosphorescent

Det har gått fem år sedan Song For Zula-musikern senast släppte ett album, men med höstens fullängdare C’est La Vie är Matthew Houck så äntligen tillbaka. Fansen har väntat, en del kritiker likaså – några lyriska yrade om att de fått höra plattan i WOW-vippen – nu är han oavsett återigen i Sverige.


14/10 – Stockholm, Berns.

16/10 – Göteborg, Pustervik.

Sophie


Under ett par år drogs rätt många blickar till PC Music-akter som A.G Cook, Hannah Diamond och Danny L Harle. Runt dem dök också ett par andra akter upp – varav en var Sophie. Under senaste året är det just producenten/konstnären/artisten bakom det namnet som lyckats allra bäst. Missa inte det här!

15/10 – Stockholm, Backdoor.

Recondite


En av världens bästa ”perfekt att åka tåg till”-musiker brukar live – eller i alla fall bakom skivspelare – snarare få dansgolv att glöda än få tiden att långsamt flyta fram. Och trots att tysken Lorenz Brunner – producenten bakom namnet – inte gillar staden låter hans techno som semitorkad betong.

26/10 – Göteborg, Bananpiren.

Neko Case


Allt Neko Case rör vid blir till guld, typ. Det spelar ingen roll om hon gör det med The New Pornographers, tillsammans med Laura Veirs och K.D Lang eller som nu då, mol alena. Senaste plattan har hon delvis producerat med svenska Björn Yttling, så det mesta pekar mot en lite extra speciell Sverigespelning.

29/10 – Stockholm, Nalen.

KÖP BILJETTER VIA GAFFA.SE/LIVE


ANNONCE