Nyhet

Punkikonen om Green Day: "Pinsamma"

GAFFA.se – allt om musik

John Lydon aka Johnny Rotten, (Sex Pistols och Public Image Ltd) har gett Green Day en känga, han menar att de är "pinsamma" för punkens rykte. 

I en intervju med The New York Times pratar 62-åringen om punkens status 2018 – drygt 40 år efter det att Sex Pistols åkte på en ökänd USA-turné.

”Det är pinsamt. Hur många band är som Green Day nu förtiden? Jag tittar på dem och måste skratta. De är ”coat hangers”, en uppblåst version av något som egentligen inte tillhör dem”, sa Lydon till The New York Times.


LÄS OCKSÅ: Bruce Dickinson gör 2 stopp i Sverige 

Han säger också att punken blivit en ”karikatyr”, och att rap är ”den bästa backdropen för att sälja ett par sneakers”.

Lydon har på senare tid gjort ett par uppmärksammade uttalanden där han bland annat beskrev Donald Trumps val som “magnificent”, men i intervjun avslöjar britten som nu även är amerikansk medborgare att han röstade på Hillary Clinton 2016.


”Vad amerikanerna gjorde var att rösta fram en affärsman som ersättare till politiker”, sa Lydon och ”Är business alternativet? Jag tror uppriktigt inte det. Det är den ultimata korruptionen, men det är så desperat USA blivit”.

LÄS OCKSÅ: Upplev legendarisk Bowie-konsert 

Mannen som en gång sjöng ”God save the queen, the fascist regime” ses idag i ett helt annat ljus och vissa i hemlandet har föreslagit att han borde adlas, likt hans brittiska rock-kollegor Mick Jagger, Paul McCartney och Elton John.


När det kommer på tal i intervjun svarar Lydon: ”Tror du att jag någonsin skulle låta drottningen hålla ett svärd över mitt huvud?”

NYBÖRJARGUIDEN: Romantisk poesi, skräckfilmer och en nypa BDSM 


ANNONCE