Nyhet

Stäms efter avslöjande om biljettfusk

GAFFA.se – allt om musik

Nyligen avslöjades att Ticketmaster använt sig av ett hemligt system för att tjäna pengar på biljetter som säljs till överpriser på andrahandsmarknaden. Nu har en rättsprocess inletts mot Ticketmaster och Live Nation.

De kanadensiska nyhetsbyråerna CBC News och Toronto Star, skickade undercover-journalister till Ticket Summit 2018 – en biljettförsäljnings- och livekonsert-konferens i Las Vegas. Där avslöjades det att Ticketmaster (som ägs av Live Nation) systematiskt utnyttjat biljettköpare.

LÄS OCKSÅ: Lämnar Sigur Rós efter våldtäktsanklagelser 


Genom representanter från Ticketmaster framkom att biljettgiganten själva gav en stor andel biljetter till så kallade ”scalpers” – personer som säljer vidare biljetter till högre priser på andrahandsmarknaden.

De biljetterna såldes sedan på den Ticketmaster-ägda sajten TradeDesk, och på så vis kunde Ticketmaster profitera ytterligare på biljettförsäljningen.

LÄS OCKSÅ: Svenska gruppen portade från Guatemala – anses "satanistiska"


En person vid namn Allen Lee ligger bakom en så kallad grupptalan (class action lawsuit) och stämmer nu Ticketmaster och Live Nation för oärliga arbetsmetoder, skriver bland andra Pitchfork

”Har du funderat på varför Ticketmaster inte kunnat stoppa scalpers som köper upp stora mängder biljetter och sedan säljer dem vidare för mycket mer? Svaret: Ticketmaster har inte velat göra sig av med scalpers för att det har visat sig, att de arbetat med dem”, går det att läsa i stämningsansökan.

Ticketmaster har inte kommenterat rättstvisten men har tidigare förnekat att de skulle använda sig av något system för att lura biljettköparna. 


LÄS OCKSÅ: Åtalas för ofredande efter att ha spelat hög musik 

 

ANNONCE