Nyhet

Svensk artist släpper 30 album på samma dag

GAFFA.se – allt om musik

Den svenska electro-musikern Da Book släpper hela 30 plattor – på en och samma dag. Musiken inkluderar house, techno, dub, experimental, breakbeats och proggpunktronica och är inspelad under en 20-årsperiod.

Bakom Da Book finns Malmöbon Patrik Blomberg Book, som tidigare gett ut musik under namnen Ausgang Verboten, Düsseldorf by Night, Da Book och Patrik Book.

LÄS OCKSÅ: Roskilde skickar ut sina första namn


– Att göra musik är mitt grundläge. När andra ser på TV eller är ute och joggar så gör jag musik. Jag komponerar, lägger undan, glömmer bort vad jag gjort, gör mer musik och så håller det på. Jag har släppt musik under åren men bara en bråkdel av det som funnits inspelat. Plötsligt stannade jag upp, gick igenom arkiven, gjorde ett urval och här är vi nu. Jag är egentligen lika överraskad som någon att det blivit så mycket musik, berättar Patrik i ett pressmeddelande.

Det massiva släppet sker 2 november och innehåller totalt över 300 låtar fördelat på 30 album, tre EP:s och tre singlar.

Han berättar vidare att att han alltid kommer att göra elektronisk musik men under senare år har han även börjat komponera för stråkkvartett. Hans första verk för stråkkvartett är 30 minuter långt och hade sitt uruppförande på Pufendorfinstitutet i Lund i November 2016, då det framfördes av Kvartett 168.


LÄS OCKSÅ: Festivalen skulle bli klubb – men kommun-miss sätter käppar i hjulet 

ANNONCE