Nyhet

Familjestrid om Kurt Cobains hemligheter

GAFFA.se – allt om musik

Frances Bean Cobain var bara två år gammal när hon förlorade sin pappa, Nirvana-sångaren Kurt Cobain, och har under uppväxten haft en komplicerad relation med sin mamma Courtney Love.

 – Frances och Courtney var återförenade efter år av bråk och kyla, och nu har de tråkigt nog glidit från varandra igen, berättar en källa till Radar Online.

Det hela handlar om att Courtney ska ha skänkt Kurts dagböcker till ett museum utan Frances Beans vetskap. 


LÄS OCKSÅ: Det maskprydda fenomenet gör Sverige 

 – Frances visste inte förrän i sista sekund att Courtney hade gett Kurts dagböcker till museet och Frances var knäckt över att hon hade avslöjat så privata dokument, berättar källan vidare.

Frances fick redan på vad hennes mamma hade gjort under invigningen av en utställning om Nirvana-sångaren på Museum Of Style Icons i Newbridge. Nu sägs Frances Bean åter ha brutit kontakten med sin mamma – och pratar inte med henne. 


LÄS OCKSÅ: Se när U2 hånar Jimmie Åkesson 

Tidigare i år vann Frances och Courtney ett mål i domstol gällande att stoppa de fotografier på Kurt Cobain som togs på platsen där han begick självmord år 1994 från att spridas i offentligheten.

"Att släppa dessa fotografier skulle innebära en fysisk fara för mig och min mamma. Jag såg hån-bilder av min pappas kropp en gång. Jag blev ärrad efter den erfarenheten. Jag kan inte tänka mig hur hemskt det skulle vara att veta att bilderna som Mr. Lee letar efter var offentliga, och att jag eller någon som jag älskar, inkluderat min pappas mamma och systrar, skulle råka se dem. Publicering av fotografierna skulle chocka mig och förvärra den posttraumatiska stress som jag har lidit av sedan barndomen", skrev Frances Bean Cobain då. 


ANNONCE