Nyhet

Släpper album på tyska

GAFFA.se – allt om musik

Förra året släppte Vasas Flora Och Fauna Veneziansk Afton, ett album GAFFAs recensent Viktoria Ottosson gav 5 av 6 stjärnor och skrev: ”Med Veneziansk Afton visar bandet att de inte räds att utforska, trots att de till mångt och mycket har behållit sin ljudbild”. Och Vasas Flora Och Fauna fortsätter att utforska ny mark.

Den 23 november släpper den hyllade finlandssvenska trion ett nytt album, på tyska. Skivan som fått namnet Strandgut, innehåller översatta låtar från bandets debutalbum Släkt Med Lotta Svärd och uppföljaren Veneziansk Afton.

LÄS OCKSÅ: Släpps på vinyl för första gången


"För några decennier sedan var det i Europa fullständigt naturligt att översätta låtar till olika språk, men på grund av engelskans spridning har den här företeelsen närmast dött ut. Vi vill återuppväcka en gammal praxis, och samtidigt få ett facit på vad som händer med låtarna när vi byter till ett närliggande men ändå främmande språk", skriver bandet i ett pressmeddelande.

Niklas Berglöf har producerat det kommande albumet, och översättningarna är gjorda av Jonathan del Pozo Rieger och Emely Majrell.

LÄS OCKSÅ: Irländske hitmakaren till Sverige 


Vasas Flora Och Fauna gör även två spelningar i samband med albumsläppet.

23/11 - Göteborg - Oceanen

29/11 - Stockholm - Nalen


ANNONCE