Nyhet

Goda nyheter för alla King Crimson-fans

GAFFA– allt om musik

Det brittiska rockbandet King Crimson firar i år 50 år som band. Gruppen räknas som ett av de mest inflytelserika inom den progressiva rocken. Jubileumet firas med att bandets alla 13 album kommer att kunna streamas på Spotify och andra streamingtjänster. 

På en presskonferens i London i helgen berättade managern David Singleton att albumen kommer kunna streamas på flera olika streamingplattformer från och med maj. Den 10 juni kommer albumen vara tillgängliga på Spotify, samma dag som King Crimson börjar sin världsturné i Leipzig i Tyskland.

– Anledningen till att vi har varit långsamma med Spotify är att till skillnad från resten av världen, som har sagt till oss att det fysiska är dött, så har vår fysiska försäljning varit stigande de senaste 10 åren. Men det argumentet var bara giltligt för ett tag och det är det inte längre, sa David Singelton på presskonferensen. 

Han fortsatte med att berätta att fördelarna för streaming överväger nackdelarna.

– I slutändan är vår främsta funktion att göra musik och att göra den musiken tillgänglig och Spotify har nu blivit en av de platserna där människor, speciellt unga människor hittar musik.

LÄS OCKSÅ: Jacksons familj svarar på pedofilanklagelserna i ny dokumentär

 

ANNONCE