Nyhet

Princes ljudtekniker döms till stort skadestånd

GAFFA.se – allt om musik

En ljudtekniker döms att betala motsvarande 37 miljoner svenska kronor till Princes dödsbo, rapporterar Billboard. Våren 2017, det vill säga drygt ett år efter att världsstjärnan gått bort i en överdos, meddelade ljudteknikern att det fanns en osläppt EP med Prince som snart skulle offentliggöras. Men bara några timmar efter att första låten tillika titelspåret Deliverance nått streamingtjänsterna lämnade artistens dödsbo in en stämningsansökan gentemot ljudteknikern, vilket gjorde det omöjligt att släppa de resterande låtarna.

Ljudteknikern hävdar att låtarna spelades in mellan 2006 och 2008. Han säger att han både skrivit och producerat låtarna tillsammans med Prince, och att han ägnat året efter stjärnans bortgång åt att färdigställa dem. Dödsboet menar å andra sidan att han gjort sig skyldig till kontraktsbrott.

Nu står det alltså klart att dödsboet vinner striden, och att ljudtekniken döms att betala det stora skadeståndet. Han måste även lämna ifrån sig alla de Prince-inspelningar han har i sin ägo och ge dem till världsstjärnans efterlevande.


 

LÄS OCKSÅ: David Hasselhoff släpper album med heavy metal-låtar

ANNONCE