Nyhet

Producenten bekräftar: AC/DC har spelat in nytt material

GAFFA.se – allt om musik

Sedan förra sommaren har det spekulerats om några av AC/DC:s gamla medlemmar kommer att återvända till bandet och om de kommer spelas in ett nytt album. Nu har bandets producent Mike Fraser avslöjat att bandet håller på att jobba på nytt material skriver Consequence of Sound. Mike Fraser har varit producent på alla AC/DC:s studioalbum sedan 1990.

Mike Fraser medverkade i podcasten Mastering Music Mastering Life där Fraser blev frågad av Tony “Jack the Bear” Mantz om AC/DC spelat in ett nytt album.

Fraser svarade: ”Det jag kan säga är att vi har varit i studion och gjort någonting. Vad som kommer ut från det kan jag diskutera än.”


Programledaren Mantz frågade också om Brian Johnson sjunger på materialet och Fraser svarade mystiskt med att han trodde det.

Lyssna på podcasten här: 


Ryktena kring att AC/DC spelat in ny musik började när sångaren Brian Johnson och trummisen Phil Rudd fotograferades utanför en studio i Vancouver i Kanada i somras där bandet tidigare har spelat in. Brian Johnson var tvungen att sluta i bandet under deras turné 2016 på grund av hörselproblem. Phil Rudd har inte varit med i bandet sedan han haft rättsliga problem i Nya Zeeland. Han ersattes av Chris Slade.

Gitarristerna Angus Young och Stevie Young blev dagen efter Johnson och Rudd fotograferande utanför samma studio i Kanada.

Hittills har det inte kommit något officiellt uttalande från AC/DC om bandet jobbar på något nytt material.


LÄS OCKSÅ: Rykte – SVT gör dokumentär om musikeldsjälen

ANNONCE