Nyhet

Rykte – SVT gör dokumentär om musikeldsjälen

GAFFA.se – allt om musik

Den legendariske Stockholmsprofilen Tommy Ekengren, oftast kallad Tompa Eken, är en av de mest centrala figurerna i huvudstadens rock- och punkscen. Han var länge en av de drivande bakom Kafé 44 och har varit engagerad i kulturföreningen Ultra i Haninge kommun. När han gick i pension anordnades en stödgala i hans ära, dels för att hylla hans gedigna arbete med Stockholms musikscen men också för att hjälpa till att dryga ut hans pensionskassa. På galan spelade flera stora namn live, bland annat Moneybrother, Weeping Willows, Asta Kask och Refused. Nu går det rykten om att SVT håller på med en dokumentär om den mytomspunne mannen.

”SVT gör dokumentär om Tompa Eken och vill ha lite bilder från Gula Villan!”, går att läsa i ett Facebookevenemang med Haningescenen Gula Villan som arrangör. Det står att det kommer anordnas en konsert i samband med dokumentärinspelningen.

”DU BEHÖVS I PUBLIKEN! Dels för att banden gärna har publik, men också för att få till en redigt bra dokumentär för Tompa!”


Enligt uppgift ska inspelningen ske redan på lördag den 13 april. Under kvällen spelar Gullmarsplan, That Driving Beat och Kulmen

LÄS OCKSÅ: Warner Bros tar till rättsliga åtgärder mot Trump

ANNONCE