Nyhet

Stjärnproducent öppnar musikhus i Stockholm – vill locka världsartister

GAFFA – allt om musik

Musikproducenten Max Martin har köpt ett hus i Stockholm som ska användas som ett musikhus för världsartister, skriver StockholmDirekt. Martin "Max Martin" Sandberg är en av världens största låtskrivare och producenter. Han fick 2016 Polarpriset och har totalt haft 22 ettor på USA:s Billboardlista. Max Martin har jobbat med flera stora artister som Britney Spears, Katy Perry, Justin Timberlake och Robyn.

Sommaren 2018 köpte Max Martin tillsammans med en lokal hotellägare två byggnader mitt på Östermalm i Stockholm. Byggnaderna ska byggas om för Max Martins musikförlag som ska använda husen till att producera musik till artister. Planen är att Max Martin ska kunna flyga dit världsartister som sedan ska bo på lyxhotellet Ett Hem som ligger bredvid.  

"Tillsammans med musikverksamheten kan hotellet möta de kraven på arbetsro, service och enskildhet som krävs för att locka artister till Stockholm", står det i en ansökan om detaljplaneändring. 

I ansökan står det också att "det geografiska läget i Lärkstaden, i nära anslutning till de musikstudios som etableras inom kvarteret Domherren, till exempel huset A-house är avgörande för verksamheten."

LÄS OCKSÅ: Eminems ”Stan” blir nytt ord i amerikanska ordlistan

 

 
ANNONCE