Nyhet

Svenska världsstjärnornas megahit antar ny skepnad – tolkas live av symfoniorkester

GAFFA.se – allt om musik

Har du någonsin drömt om att höra din favoritlåt tolkas av en symfoniorkester bestående av 82 musiker? För alla Swedish House Mafia-fans blir denna mäktiga upplevelse verklighet sedan kompositören Jacob Mühlrad tackat ja till att tolka gruppens superhit One.

”Idag blev det officiellt att jag går in i ett samarbete med Swedish House Mafia! Det känns oerhört svinkul!”, skrev den svenske kompositören på Instagram under måndagen.

Jacob Mühlrad är Kungliga Operans yngste tonsättare någonsin. Hans tolkning av låten kallas One Symphony och har världspremiär på Tele2 Arena den 2, 3 och 4 maj när housetrion kickar igång sin återföreningsturné. Verket kommer sedan att följa med ut i världen och framföras i cirka tretton städer. Jacob Mühlrad är mycket glad över samarbetet, och skriver på Instagram:


”Resultatet blev magiskt, hade aldrig kunnat drömma om ett resultat där två diametralt motsatta genrers kunde mötas i ett verk. Det har varit bland det svåraste och de roligaste projekten jag hitintills gjort!!”

Även Swedish House Mafia ser fram emot att visa upp det musikaliska samarbetet, och kommenterar projektet i Expressen:

– Vi har alltid älskat att utmana oss själva och detta har verkligen varit ett av de mest utmanade samarbetena vi har gjort. Vi har förenat två världar som kan anses vara så långt ifrån varandra man kan komma, men resultatet blev magiskt.


 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag blev det officiellt att jag går in i ett samarbete med @swedishhousemafia Swedish House Mafia! Det känns oerhört svinkul! Min tolkning av deras hit "ONE" får sin världspremiär på Tele2 Arena den 2,3,4 maj för att sedan turneras med till över 13 städer! I samtalen med @ingrosso Sebastian Ingrosso, som initierade samarbetet, @axwell och @steveangello kom vi fram till att jag skulle tolka låten "One" för en stor symfoniorkester. Resultatet blev magiskt, hade aldrig kunnat drömma om ett resultat där två diametralt motsatta genrers kunde mötas i ett verk. Det har varit bland det svåraste och de roligaste projekten jag hitintills gjort!!

Ett inlägg delat av JACOB MÜHLRAD (@jacobmuhlrad)


 

Men symfonin är inte det enda konstprojektet som housetrion har på gång. Några dagar innan turnén går av stapeln avtäcks nämligen utställningen Swedish House Mafia – Purgatorium på Fotografiska i Stockholm. Där har den svenska fotografen och konstnären Alexander Wessely gjort en ”visuell tolkning av artisternas mentala tillstånd och känslor” med hjälp av både foto och film. Utställningen visas mellan 30 april och 5 maj och passar således utmärkt för den som befinner sig i Stockholm för turnépremiären på Tele2 Arena. 

LÄS OCKSÅ: Aviciis liv blir bok


ANNONCE