Nyhet

Album säljs till höga priser efter artistens död – skivbolaget svarar på bästa sätt

GAFFA.se – allt om musik

Efter David Bermans, frontman i Silver Jews och Purple Mountains, tragiska död för en månad sedan har fysiska kopior av Bermans arbete börjat säljas på sidor som Ebay och Discogs.
Efter att skivbolaget Drag City Records sålt slut på sitt lager har bland annat Silver Jews album, Bermans poesibok Actual Air och hans nya album med Purple Mountain sålts på hemsidorna - för ohyggliga summor. Purple Mountains vinyl/CD har annonserats för upp till 100 dollar.

Drag City Records har dock gett sig in i det här och skriver på Instagram:

"Vi kommer fortsätta vara dedikerade i vår huvudsakliga uppgift: att hela tiden fortsätta trycka upp David Bermans ord, musik och visuella konst. Det var åtminstone det David sa att vår huvudsakliga uppgift är. Så om du försöker beställa hans musik eller böcker eller t-shirts och de är slut, oroa dig inte, fler är på väg.”

De fortsätter sitt inlägg med att skriva att ingen ska behöva bli ruinerad och ger istället förslag på vad man kan lägga sina 100 dollar på:

”Varför inte förbeställa en skiva för 20 dollar och ge de andra 80 till MusiCares? Eller till din vän som inte kan få ordning på sig själv? Eller dricksa någon 50 % någonstans? Eller köpa en runda med drinkar till fem vänner du inte har sett på år?”, skriver de.  

Se hela inlägget här: 
gallery_medium

ANNONCE