Nyhet

Besökare rasar efter kaos på Robyn-festival

GAFFA.se – allt om musik

I lördags samlades runt 22 000 besökare vid Sjöhistoriska museet i Stockholm för att se Robyn och en rad andra akter – alla handplockade av popdrottningen själv. Eventet (som gick loss på 900 kr för en biljett) gick under namnet Smash fest x Robyn och marknadsfördes som ”en helhetsupplevelse med massa god mat och dryck”, men för många blev det en stor besvikelse.

På eventets Facebooksida uttrycker flera besökare sitt missnöje – långa köer för mat och dryck, samt höga priser och de som tillslut kände sig tvungna att lämna området för att äta fick inte komma in igen.

Enligt Expressen som följde reaktionerna på sociala medier samtidigt som eventet ägde rum skriver att flera av de missnöjda kommentarerna försvann och på Instagram ska arrangören ha stängt av kommentarsfunktionen på det senaste inlägget. På Facebook forsätter dock besökare visa sin frustration:


”Promota inte att man kan äta här när ni uppenbarligen har misslyckats totalt med detta! Stod i en kö där maten tog slut när jag kom fram. Står nu i ytterligare kö sen 2 h och kommer ingenstans”, skriver en Facebook-användare. ”Aldrig varit på en sämre organiserad festival. Detta är vidrigt dåligt!”, lyder en annan kommentar. 

En annan lyfter dock ett annat problem: ”Kul att de är härinne och raderar kommentarer - särskilt tråden där det framkom att pizzornas pris och storlek drastiskt förändras under kvällen. Orkade inte ens se klart konserten pga allt folk och kaos, aldrig varit med om ett sämre arrangemang.”

Smash STHLM svarar på en del av kritiken i kommentarstråden och skriver bland annat: ”Under några timmar var det onödigt långa matköer. Det tar vi absolut till oss och ber om förståelse för. Man får också komma ihåg att ni besökarna åt mer och än mer samtidigt än vad vi nånsin hört om eller upplevt. Antalet mat, också per capita, som serverades är... mycket. Vad som på ena konserten är överdimensionerat är på nästa i underkant. Kanske får vi idka viss förståelse för att en konsertupplevelse ute i det gröna inte alltid går eller bör jämföras med ja egentligen något annat. Det är lite mer krävande."


Något som väckt ännu mer ilska är arrangörens kommentar till Expressen om kaoset: ”Arrangemanget var inte sämst, utan snarare i världsklass. Ett arrangemang är en helhet, och vi gjorde allt rätt.”

Senare på söndagen publicerade Smash STHLM dock ett eget inlägg i eventet där de ber om ursäkt för köerna men poängterar också att det enligt polis och räddningstjänst var en väldigt lugn festival. (Läs hela inlägget nedan.)

GAFFAs Emil Viksell, som var på plats för att recensera Robyns konsert, har skrivit en krönika om kvällen: ”Ett totalt j***a arrangemangsfiasko”.


LÄS OCKSÅ: Freddie Wadling spränger gränserna – igen

ANNONCE