Nyhet

Ebbot Lundberg gör "kosmiska konserter" med storband

GAFFA.se – allt om musik

Ebbot Lundberg följer upp sin uppmärksammade medverkan i Så Mycket Bättre med spelningar i Stockholm och Göteborg i vår. Med sig har han ett storband.

Med en medverkan i Så Mycket Bättre följer en turné – det är sen gammalt. Men Ebbot Lundberg är inte den som alltid gör det självklara direkt.

Istället för att följa mallen och ge sig ut med ett rockband som river av låtarna rakt upp och ner kommer Ebbot att göra fyra exklusiva konserter, två i Stockholm och två i Göteborg, tillsammans med det 20 man starka storbandet The New Places Orchestra. Som ett Ebbots svar på Sun Ras Arkestra kommer de tillsammans ta oss med på en kosmisk jazzig resa genom hans karriär, enligt ett pressmeddelande.


New Places Orchestra leds av Håkan Broström, flitigt engagerad solist, arrangör och kompositör som tidigare samarbetet med musiker som Esbjörn Svensson, Bobo Stenson, Viktoria Tolstoy och Rigmor Gustafsson.

Genom Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives nådde Ebbot ut i världen och när han 2013 och 2019 deltog i TV4:s Så Mycket Bättre blev han direkt folkkär. 

Nu är det alltså dags för Ebbot att tolka sig själv i en helt annan musikleks skrud än vi är vana vid.


"I hans musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Något som kommer framträda mer än någonsin under kvällarna tillsammans med New Places Orchestra", skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Ebbot Lundberg & New Places Orchestra våren 2020:

25 Mars STOCKHOLM, Södra teatern
26 Mars STOCKHOLM, Södra Teatern
27 Mars GÖTEBORG, Stora Teatern
28 Mars GÖTEBORG, Stora Teatern


MEST LÄST: Överraskar med ny skiva – och lägger ner bandet

ANNONCE