Nyhet

Green Day om SWMRS bilolycka – "vi är alla väldigt oroliga"

GAFFA – allt om musik

Green Day-sångaren Billie Joe Armstrong var bestört när han lämnade lokalen inför en planerad intervju med GAFFA. Hans sons band hade varit med om en allvarlig bilolycka.

– De är på sjukhus och tillståndet är kritiskt, säger trummisen Tré Cool.

Green Day har de senaste decennierna varit ett av världens största punkrockband. Skivorna Dookie (1994) och American Idiot (2004) sålde över tio miljoner exemplar och bland hitlåtarna finns Basket Case, When I Come Around och Boulevard Of Broken Dreams.


I februari 2020 kommer albumet Father Of All... och 29 maj intar bandet Tele2 Arena i Stockholm. Därför åkte GAFFA till Madrid för att intervjua trion Billie Joe Armstrong (sångare), Mike Dirnt (bas) och Tré Cool (trummor).

Men just före pratstunden störtar Billie Joe ut ur lokalen, uppenbart oroad och ledsen. Hans bandmedlemmar förklarar vad som inträffat.

– Dåliga nyheter. Ett par medlemmar ur hans sons band SWMRS var med om en hemsk bilolycka igår kväll. De är på sjukhus och tillståndet är kritiskt, säger Tré Cool.


På Twitter skriver SWMRS – uttalas ”Swimmers” – att minibussen körde på en isfläck på vägen mellan Oakland och Denver och tappade kontrollen. Samtliga i bilen – en ljudtekniker, en fotograf och sångaren Max Becker, däremot inte Billie Joes son Joey Armstrong – fördes till intensiven där de nu vårdas.

Bandet ställer in alla resterande spelningar i år och Becker uppges vara mest allvarligt skadad. ”Återhämtningens väg är lång, men vi vet alla att om någon klarar av den så är det Max” skriver bandet.

Mike Dirnt och Tré Cool är nerstämda under vår intervju. SWMRS är på sätt och vis som barn till dem, förklarar de.


– Max är väldigt, väldigt nära oss alla. Han har följt med oss sedan han var en liten baby. Vi är alla väldigt oroliga för honom, säger Mike Dirnt.

– De är praktiskt taget vår familj. Billie har varit vaken hela natten, säger Tré Cool, vars egentliga namn är Frank Edwin Wright III.

LÄS OCKSÅ: Stjärnan fördömer HIV-förebyggande läkemedel


ANNONCE