Nyhet

Hiphop-advent till förmån för barn i krig

GAFFA.se – allt om musik

För andra året i rad arrangerar restaurangen Babas i Stockholmsförorten Högdalen Advent på Babas för att samla in pengar till barnrättsorganisationen War Child. En organisation som arbetar med att hjälpa barn bearbeta trauman från krig och väpnade konflikter. 

– Vi vill bjuda på ett skönt adventshäng och samtidigt vara med och göra något bra för världen. Många av oss som jobbar på Babas kommer från länder där det är stökigt just nu och därför känns det extra viktigt. Konserterna blev grymt lyckade förra året så det känns självklart att göra det igen, säger Ninos Basho på Babas i ett pressmeddelande.

Under fyra söndagar i december uppträder etablerade hiphop-artister och nya stjärnskott på Babas. Bland artisterna i år medverkar bland andra Seedy Greekazo, Naod, Blen, Keya (bilden), Dennis Doff, Mack beats och Diida.


– Det är fantastiskt att Babas återigen arrangerar hiphopkonserter till förmån för War Child. Vi är stolta och glada över att få samarbeta med Babas och hoppas att så många som möjligt kommer lyssnar på hiphop och stöttar vårt viktiga arbete på söndag, säger Peter Brune, generalsekreterare på War Child.

Konserterna är helt gratis men man hoppas självklart på många swishdonationer från publiken till förmån för War Child. Utöver konserter arrangeras också en julmarknad och tävlingar.

Länk till Facebook-event


LÄS OCKSÅ: Snoop Dogg släpper nytt album – med vaggvisor för bebisar

ANNONCE