Nyhet

Liam Gallagher redo för Bond – Oasis-ikonen har redan skrivit ett första utkast

GAFFA.se – allt om musik

Snart vankas det en ny Bond-rulle, stora delar av världens befolkning jublar, andra ställer sig frågande till varför den misogynistiska kalla kriget-reliken fortfarande engagerar. En aspekt av det filmiska maskineriet som aldrig blir utan spekulationer är däremot vilken låt som ska ackompanjera den senaste installationen i serien och vem som ska framföra den. 

Tidigare artister som anförtrotts med ansvaret inkluderar bland annat storheter som Tom Jones (Thunderball), Tina Turner (Goldeneye) och Adele (Skyfall).

Den senaste i det långa ledet av intressenter till det prestigefyllda uppdraget är ingen mindre än britpop-legendaren Liam Gallagher, som tidigare i veckan förklarade att han var öppen för möjligheten. Detta skriver NME.

Den kommande filmen som blir den 25 officiella i ordningen, gavs under september månad titeln No Time To Die, ett namn som verkar ha satt Wonderwall-sångarens kreativa kugghjul i rullning. 

Gallagher erkänner i en intervju med irländska radiokanalen Today FM att han redan skrivit ett första utkast till låttexten:

“The new James Bond one, it’s all about dying innit. Die not next week, can’t be arsed dying today, might die fucking next month, there’s a lot of death going on.”

Han förklarade sen med lite mer allvar i rösten att han faktiskt var i kontakt med filmens producent, Barbara Broccoli så tidigt som för två år sedan och att det då uttrycktes ett intresse från produktionens håll gällande hans inblandning i komponerandet av en ny Bond-låt. 

No Time To Die släpps i april 2020 och vem som står för soundtracket återstår att se, men Oasis-ikonen kan du se redan den andra februari när han gästar Stockholm för en konsert på Annexet.

LÄS OCKSÅ: Mikkey Dee får upprättelse efter massiva protester

 

 ANNONCE