Nyhet

Mikkey Dee får upprättelse efter massiva protester

GAFFA.se – allt om musik

Förra veckan tillkännagav Rock & Roll Hall Of Fame årets nomineringar för vilka som kan komma att ta plats i det det prestigefyllda sällskapet. Bland de nominerade återfanns band och artister som Judas PriestT.RexWhitney HoustonThin Lizzy och Soundgarden

LÄS OCKSÅ: De är nominerade till Rock & Roll Hall of Fame

Även metal-pionjärerna Motörhead knep en plats på den åtrovärda listan, däremot inkluderades bara bandets originaluppsättning om de skulle invigas. Någon som var måttligt road när han nåddes av beskedet var den svenske trummisen Mikkey Dee som var med i gruppen mellan åren 1992 och 2015 då bandet upplöstes när frontmannen Lemmy Kilmister gick ur tiden. 


– Det är helt fel, skulle jag säga, och jag vet att Phil (Campbell, reds. anm) också kommer att bli mycket besviken. Vi bar flaggan i 25 år tillsammans och var faktiskt med och gjorde Motörhead till vad det var ... Originalbandet varade bara några år. De gjorde grundjobbet, men som Lemmy sa själv, skulle de inte ha varat i ytterligare sex månader med den uppställningen. Jag tror inte att vi skulle ha varit där vi är idag utan de 25 åren vi tillbringade på turné, sa Mikkey Dee, till CoS.

Valet att utesluta både Mikkey Dee och Phil Campbell resulterade dock i massiva protester och under helgen har Rock And Roll Hall Of Fame uppdaterat sin hemsida där man får till sig svart på vitt att även båda ovanstående nu är nominerade.


– Jag tror att det blev en så pass stor påtryckning från fans – det blev ju något av en storm på internet – att de fattade att de måste ha gjort ett misstag, säger Mikkey Dee till TT och fortsätter:

– Jag och Phil var ändå med och tog Motörhead till en annan nivå under flera decennier.

LÄS OCKSÅ: Guns N' Roses slår nytt imponerande rekord


ANNONCE