Nyhet

Mikkey Dee upprörd efter Hall Of Fame-nobben

GAFFA.se – allt om musik

Tidigare i veckan tillkännagav Rock & Roll Hall Of Fame årets nomineringar för vilka som kan komma att ta plats i det det prestigefyllda sällskapet. Bland de nominerade återfanns band och artister som Judas Priest, T.Rex, Whitney Houston, Thin Lizzy och Soundgarden

LÄS OCKSÅ: De är nominerade till Rock & Roll Hall of Fame

Även metal-pionjärerna Motörhead knep en plats på den åtrovärda listan, däremot inkluderas bara bandets originaluppsättning om de skulle invigas. Någon som var måttligt road när han nåddes av beskedet var den svenske trummisen Mikkey Dee som var med i gruppen mellan åren 1992 och 2015 då bandet upplöstes när frontmannen Lemmy Kilmister gick ur tiden. 


”Det är helt fel, skulle jag säga, och jag vet att Phil också kommer att bli mycket besviken. Vi bar flaggan i 25 år tillsammans och var faktiskt med och gjorde Motörhead till vad det var ... Originalbandet varade bara några år. De gjorde grundjobbet, men som Lemmy sa själv, skulle de inte ha varat i ytterligare sex månader med den uppställningen. Jag tror inte att vi skulle ha varit där vi är idag utan de 25 åren vi tillbringade på turné”, säger Mikkey Dee, till CoS.

Trots nobben säger Dee att han självklart kommer att närvara vid ceremonin och att Lemmy hade varit "väldigt, väldigt stolt" över nomineringen, han avslutar med att säga att om något band förtjänar en plats i Rock & Roll Hall Of Fame så är det Motörhead.


Motörhead bestod till en början av Lemmy Kilmister på sång och bas, “Philthy Animal” Taylor på trummor och Fast Eddie Clarke på gitarr, det är denna uppsättning som uppmärksammas av juryn.

LÄS OCKSÅ: Guns N' Roses slår nytt imponerande rekord

ANNONCE