Nyhet

Nya anmälningar riktade mot Robyn-festivalen

GAFFA.se – allt om musik

I somras arrangerade bolaget Woah Dad Live en endagsfestival vid Sjöhistoriska museet i Stockholm med Sveriges egna världsartist Robyn som främsta dragplåster. Men festivalen möttes av stark kritik och detta ganska omgående.

Det ska ha varit trångt och överbefolkat på området, dessutom ska köerna till förfriskningar och mat varit så långa att de som tålmodigt stod kvar mest troligt missade delar eller rent av hela framträdanden de betalat för att se. För många rann bägaren över när de väl nådde slutet på köandet och informerades om att maten de väntat på antingen var slut eller hade givits en markant prishöjning.

Inte heller fick besökare lämna området för att sedan komma in igen och det var strikt förbjudet att ha med sig någon typ av föda in på festivalen. GAFFA rapporterade om missnöjet strax efter evenemanget ägde rum och uppmärksammade då även SVT Nyheters uppgifter gällande anmälningarna som gjordes till konsumentverket. Utöver utebliven mat handlar anmälningarna om otrygghet på grund av trängsel, lampor som slutade fungera samt att vattnet tog slut.


”Man fick inte ta med sig mat eller dricka in på området, och man fick inte heller lämna området tillfälligt för att köpa mat. Alla besökare som ville se den artist de betalat för (Robyn) var alltså tvungna att stå upp i flera timmar utan vatten och mat. Om detta inte är falsk marknadsföring vet jag inte vad falsk marknadsföring är” skrev en person i samband med festivalen.

Nu skriver Göteborgs Posten att efterspelet fortfarande är igång då ett antal missnöjda besökare som upplever att de bör få pengarna tillbaka har anmält arrangören till Allmäna reklamationsnämnden, ARN. 

– Det var en födelsedagspresent till en kompis. Vi åkte upp ett helt gäng. Men det som skulle bli en kul kväll blev den värsta kvällen i våra liv, säger Petra Isaksson från Göteborg till GP. Petra är en av tio som upprättat en anmälan till ARN och berättar att hon i framtiden kommer att bojkotta Woah Dads evenemang.


Woah Dad säger till GP att de har besvarat alla de frågor som förväntats av dem, men trots detta uppger flera besökare att de inte fått några svar från bolaget.

Ur anmälningarna till ARN:

"De som lyckades få tag i någonting att äta betalade hutlösa summor som dessutom ökade under kvällens gång medan matportionerna minskade."


"Det fanns ingenstans att sitta (festivalen pågick i 8 timmar), folk svimmade, andra i rullstol kunde inte komma fram då det var för mycket folk."

"När Robyn väl gick på blev upplevelsen starkt påverkad av hunger, törst, trötthet och irritation."

"Har inte fått någon återkoppling och företaget har raderat mina kritiska kommentarer och frågor från sociala medier."


"Att låsa in folk utan chans att äta mat är inte bara dåligt utan även direkt farligt. Folk var helt enkelt tvungna att lämna innan man ens hade chans att se artisterna man betalat för."

Sommaren 2020 arrangerar Woah Dad Håkan Hellströms rekordspelningar på Ullevi, biljettförsäljningen verkar inte ha sinkats av någon bolags-bojkott men det återstår att se hur Woah Dad Live sköter ett arrangemang av den magnituden. 

LÄS OCKSÅ: Bandet ställde in turnén – bara minuter efter den annonserats


  

ANNONCE